The Go To Vintage shopping list

Posted by GetKicks on

Vintage kleding, het wordt steeds populairder. Denk aan vintage Nike of Adidas sweaters of vintage Burberry. Maar waar koop je nou echt goede items? Ik zal met jullie mijn go to vintage shops delen. Maar goed, wie ben ik dan? 

Ik ben Luna van der Veen en ben nu iets meer dan drie jaar actief in de vintage markt. Ik run sinds kort mijn bedrijf onder de naam Thrift On en ben daarmee topverkopen op United Wardrobe. Wij bieden handpicked vintage items aan.  Wij vinden het belangrijk om kleding een tweede, derde of zelfs soms vierde leven te geven. Wij selecteren elk item op kwaliteit, trend en of het item uniek genoeg is. Hierdoor heb ik veel ervaring in het kopen van vintage kleding.

Online vintage shoppen

ASOS Marketplace

Asos Marketplace is een groot vintage platform. Hier bevinden zich verschillende online shops met ieder zijn eigen prijsklasse, verzendmethodes en stijl. Hieronder een lijstje van een paar shops die mij aanspreken:

Redream Vintage

Vintage streetwear, denk aan Nike, Adidas, Champion en Reebok.
https://marketplace.asos.com/boutique/redream-vintage

 

1Retro

1Retro verkoopt vintage streetwear, waaronder ook items van Tommy Hilfiger en Guess. Ook verkopen ze reworked items.
https://marketplace.asos.com/boutique/1retro

 

Dreaming Londen Vintage

Hier vind je de meer uitgesproken items, veel tie dye en vintage graphic tees, maar ook reworked producten.
https://marketplace.asos.com/boutique/dreaming-london-vintage

 

Thrifty Greg

Ben je op zoek naar een vintage Burberry item kijk dan zeker even bij Thrifty Greg. Alles wat deze shop aanbiedt is handpicked.
https://marketplace.asos.com/boutique/thrifty-greg

 

Naast Asos Marketplace heb je in Nederland ook een tweedehandskleding platform genaamd United Wardrobe (Klik hier voor de link). Ik zal een paar shops delen:


Thirft On

(Mijn eigen shop.) Wij bieden handpicked vintage items aan. Veel merken als Nike, Adidas, Ralph Lauren, Lacoste kan je bij ons vinden. Naast een reguliere collectie bieden we ook een Exclusieve lijn aan. Dit zijn producten de wij bewerken of totaal zelf creëren. Alle exclusieve producten zijn met de hand gemaakt. Een van onze populairste producten is de Nike sock bag.
https://unitedwardrobe.com/nl/user/130119/closet

 

Genet and Son

Deze shop biedt vintage Burberry aan, van tassen tot jassen.
https://unitedwardrobe.com/nl/user/848804/closet

 

Wildebras

Wildebras is een unisex shop. Hier kan je unieke items vinden zoals producten van Marlboro en graphic tees, maar ook alle streetwear merken kan je hier shoppen.
https://unitedwardrobe.com/nl/user/902520/closet

 

Helaas zijn er in Nederland nog niet zoveel vintage winkels met een eigen website. Wildebras biedt dit wel aan. De Thrift On Exclusive lijn is hier ook te vinden.  
https://www.wildebrasclothing.com

 

Fysieke winkels

Soms wil je liever de producten zelf aanvoelen en passen. Hierom zal ik ook wat fysieke winkels delen.

 

Episode

Ik denk dat veel met deze winkel al bekend zijn. Je kan ze vinden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Haarlem. Maar ook in Kopenhagen, Parijs, Brussel en Antwerpen. Episode controleert alle producten die binnenkomen op kwaliteit en stijl, ook wassen ze de producten eerst voordat ze in de winkel komen te hangen.

 

Rataplan

Wil je liever zelf opzoek naar echte parels dan kan je eens een kijkje nemen bij een van de filialen van Rataplan. Bij elke Rataplan heb je een afdeling met kleding en vaak ook nog gesorteerd op kleur. Rataplan is een echte tweedehandswinkel en het is dus niet zeker dat je goede items vindt, maar het is leuk om een keer een dagje langs verschillende Rataplans te gaan, dan vind je zeker wat leuks!


geschreven door: Luna van der Veen (@thirfton) - 12 aug. 2020

 

clothes marketplaces shopping unitedwardrobe vintage


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

The go to Vintage shopping list

RSS
EN
EN